Kinizsi előtt (is) tisztelgett a Kinizsi Szövetség

“Hazádnak rendületlenül…”
Kenyérmezőn koszorúztunk a Kinizsi Szövetség településeivel közösen az 1479.október 13-i diadal évfordulóján (épp újítják az emlékmű melletti állomást és a szobor környezetét). Kinizsi Pál győzelmének híre egész Európát bejárta jelentősége miatt. A koszorúzás keretében dévai gyermekek adtak lélekemelő műsort.
A hétvégén latogatást tettek a delegációk Gyulafehérvárott is, tisztelegve a Kinizsit egy generációval megelőző másik törökverőnk, Hunyadi János sirjánál.
Vasárnap Déván, a ferences templomban ünnepi szentmisén kerültek felszentelésre a Kinizsi Szövetség zászlói is, és a szertartás keretében adta át Pánczél Károly országgyűlési képviselő a vándorbölcsőt a csernakeresztúri Nyisztor-családnak. A Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, a Kinizsi Szövetség védnöke részt vett a misét megelőző záró kerekasztal-beszélgetésen. A Dévai Ferences Rendház meglátogatásának keretében a szövetség adományát adtuk át, illetve Rába József, “Bozsó”, nagyvázsonyi amatőr festő gyönyörű Kinizsi Vár-grafikáját ajándékozta a gyermekotthonnak.

Kinizsi előtt (is) tisztelgett a Kinizsi Szövetség