Megérkezett a hivatalos döntés: nyert pályázatunk

Nagyvázsony Község 272.675.323 Ft. támogatást kapott a Fenntartható települési közlekedésfejlesztési pályázatára. Ez a forrás a település valaha nyert legnagyobb mértékű támogatása, melyet a Magyar Kormány TOP-forrásból biztosít településünknek.
A pályázatból megújul Nagyvázsony központjában a buszforduló és járda felülete; megújul a központi kisbolt előtti parkoló; járda épülhet a Petőfi- és a Kinizsi utcában; megújul a dr. Horváth Balázs-sétány; a pályázat kötelező elemeként kerékpáros-sávok felfestésére kerül sor (ahol burkolatjavításokat tudunk végezni: pl. Malomkő, Kertalja u régi szakasza); félöblös-buszmegálló épül a Rákóczi úti buszmegálló-táblánál; gyalogátkelő létesül a Rákóczi úton a 20 Cafe és a Szent István templom között és a Kossuth utcán a 20 Cafe és a buszmegálló között; kialakítjuk a 20 Cafe előtti murvás részt parkolónak; továbbá megújulnak a buszmegálló-fülkék, 1-1 lassítósziget épül Nagyvázsonyban, Kapolcson, Monostorapátiban; 1-1 településkapu kerül kialakításra a felsorolt településeken; megújul Vigántpetend egyik buszmegállója; padkaburkolással járdaszakasz épül Kapolcson.
Közbeszereztetési eljárást követően, időjárás függvényében idén elkezdődhetnek a munkák, melyek várhatóan jövő év tavaszán fejeződhetnek be.