Pálos települések találkozója – történelmi támogatást jelentettek be

A Magyar Pálos Rend és a pálos települések VI. találkozójának adott otthont településünk. A rendezvény visszhangjaként kedves levél érkezett Petőfiszállásról, a 18 résztvevő település egyikéről, akik köszönetüket fejezték ki önkormányzatunknak a program szervezéséért és hangulatáért.

Az eseményen Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke átadta a településünk pályázatainak értesítőjét. Eszerint 272 millió forintból megújulhat Nagyvázsony: lassítósziget és településkapu épül a 77-es főúton, megújul a dr. Horváth Balázs-sétány, járdák épülnek két főút mellett, megújul a településközpont burkolata, gyalogátkelőhelyek keletkeznek a “pulai elágazónál” valamint új burkolatot kap több utca is.

A fejlesztés a Művészetek Völgyének több településével közös pályázat, melyet önkormányzatunk vezetésével adtak be a községek. Fábry Szabolcs polgármester hangsúlyozta: a hivatalban folyó minőségi munkát ismerték el azok a falvak, akik Nagyvázsony gesztorságával adták be a közös pályázatot. Minderről, és a településtalálkozó rendezvényéről bővebben ebben a tudósításban lehet olvasni